9 Mayıs 2014 Cuma

'Equals' Hakkında Yeni Bilgiler + Film Cannes Film Festivali'nde Tanıtılacak


Screen Daily - David Garrett'ın Mister Smith Entertainment şirketi, Alacakaranlık'tan Kristen Stewart ve Sıcak Kalpler'den (Warm Bodies) Nicholas Hoult'un başrollerini paylaşacağı Cannes'ın gözdesi 'Equals'ın uluslararası haklarını satın almış durumda.

Drake Doremus'un yöneteceği filmin senaryosunu Nathan Parker (Moon) yazdı. Tüm duygulardan arındırılmış bir toplumda geçen bu fütüristik aşk hikayesinde Stewart ve Hoult, toplumun yaptırımlarına karşı çıkan bir çifti canlandıracak.

Filmin finansmanını Ridley Scott, Michael Schaefer, Ann Ruark, Jay Stern ve Route One Films'den Chip Diggins üstleniyor. Uygulayıcı yapımcılar ise; Mike Pruss, Lee Jea Woo, Choi Pyung Ho ve Russell Levine.

Daha önce Exclusive Media tarafından yürütülen finansman işlerini ise UTA Independent Film Group üstlenmiş durumda ve filmin Kuzey Amerika satışını da yine UTA Independent Film Group gerçekleştirecek. Filmin çekimleri Ağustos ayında Japonya ve Singapur'da gerçekleştirilecek.

Filmin müziklerini Alman elektro müzik sanatçısı Apparat (kendisinin Goodbye isimli şarkısı Breaking Bad dizisinin 4. sezon finalinde unutulmaz bir sahnede yer almıştı), prodüksiyon tasarımını Tino Schaedler (Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı) ve kostüm tasarımını Michael Wilkenson (American Hustle) yapacak.

Stewart, Parker'ın senaryosunu, George Orwell'in klasik romanından uyarlanan 1956 yapımı '1984' filminin güncel bir versiyonu olarak nitelemişti.

Equals, gelecekte var olan The Collective [Kolektif] adındaki bir toplulukta yaşayan Silas'ın (Hoult) hikayesini ele alıyor. Bu modern topluluk, Equals [Eşitler] adındaki yeni tür insanlardan oluşuyor. Equals [Eşitler] huzurlu, sakin, adil ve nazik insanlardır ve The Collective'deki hayat mükemmeldir; burada hiçbir şekilde açgözlülük, sefalet, şiddet ve duygulara yer yoktur. Fakat yeni bir hastalık herkesi tehdit etmektedir: SOS, yani Switched-On-Syndrome kurbanlarının kurtulduklarını sandıkları her duyguyu yeniden harekete geçirir: depresyon, hassasiyet, korku ve sevgi... Ancak SOS tanısı konan herkes The Den'e [Mağara] gönderilir ve daha sonra bu insanların hiç birinden haber alınamaz.

Silas bu hastalığa yakalandığında toplumdan dışlanır ancak bir kişinin yaşadıklarının neler hissettirdiğini anladığını fark eder. Nia (Stewart) da duyguları hissedebilmektedir fakat bunları saklamayı başarabilmiştir. Silas, Nia'yla yüz yüze geldiğinde aniden aralarında bir bağ oluştuğunu hisseder. Hayatlarında ilk defa sevgi ve yakınlık duygusuna tanıklık ederler, ancak hayatta kalmalarını sağlayacak tek şey kaçmaktır.

Kadrosunda sinema sektörünün en çok ilgi gören iki ismini ve yıldız bir prodüksiyon ekibini bulunduran 'Equals'ın Cannes markette en çok ilgi gören projelerden biri olacağı kesin.

Mister Smith Entertainment'in CEO'su Screen Daily'e şunları söyledi: "Böylesine güçlü hikayelerin kıtlığını yaşadığımız sektörde 'Equals'ı okumak adeta rahat bir nefes almak gibiydi. Büyük seyirci kitlelerinin aradığı her şey bu filmde var: gerçek anlamda kalbi atan ilgi çekici bir hikaye. Yönetmen Drake Doremus, şahane bir oyuncu kadrosunu ve gerçekten güçlü bir kreatif ekibi bir araya getiren taze bir kan. Filmi Japonya ve Singapur'da çekmek ise bu projeye gerçekten orijinal bir stil ve hava katacak. UTA ve Route One Films'in projeye olan bu samimi desteği çok umut verici; yapımcı koltuğunda Michael Schaefer ve Ridley Scott'ın bulunması ise adeta çok lezzetli bir pastanın üzerindeki kiraz misali."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...